Natuur
comments 5

Van Yosemite naar Death Valley

Met 8 nationale parken houdt Californië echte natuurliefhebbers zonder moeite een tijdje zoet. Wij hebben ons er ‘maar’ aan 2 gewaagd: Yosemite National Park en Death Valley National Park.

De reflectie van El Capitan in een rivier in Yosemite National Park in de Verenigde Staten.

We waren er helemaal ondersteboven van.

Yosemite doet misschien een belletje rinkelen door El Capitan, de droom van elke serieuze klimmer, fotograaf Ansel Adams, of een hele resem watervallen. Of omdat je er zelf geweest bent, want vorig jaar was het het derde meest bezochte nationale park van de Verenigde Staten.

Death Valley is dan weer de heetste plaats ter wereld. En de droogste en meest laaggelegen plaats van de Verenigde Staten. De plaats der superlatieven dus. Of, for all you men out there, de plaats waar ze geregeld auto’s testen.

 

Een wat oudere man met een prachtige blauwe classic car neemt een foto van Yosemite National Park in de Verenigde Staten.

Ik denk niet dat ze er deze slee snel zullen testen.

Yosemite: get away from the valley

Wat een drukke bedoening. De kans is groot dat dat een van je eerste indrukken van Yosemite is. Je start je bezoek sowieso in Yosemite valley, waar je absurd veel bussen, auto’s, en mensen ziet. Wij waren er begin oktober en willen niet weten hoe het er in de zomer is. Zoek dus maar een paar andere plekjes op.

Staren naar sequoia’s

Sequoia’s zijn echt ongelooflijk coole bomen (ze sippen espresso en rijden op fixies). In Mariposa Grove, dat helemaal in het zuiden van Yosemite ligt, heb je er ineens honderden bij elkaar. Je voelt je heel klein in die prachtige natuur. Voor mij zijn dat net altijd de plaatsen waar ik liever nog wat langer was gebleven. (Denk trouwens niet dat jij niet als een gek gaat proberen zo’n boom te omarmen. Doe je toch.)

Uitdaging: neem geen foto van Tunnel View

Het is niet omdat de vallei beneden geen pretje is , dat je het zicht van bovenuit moet overslaan. Er zijn denk ik maar weinig mensen die Yosemite bezoeken en geen foto van Tunnel View hebben. We kunnen het je niet kwalijk nemen, zeker als de zon plots verschijnt en je er een regenboog bovenop krijgt.
Highway 41, ten oosten van de Wawona Tunnel

Tunnel View geeft je een prachtig zicht op de groene vallei van Yosemite National Park in Californië (Verenigde Staten). Wij hadden geluk en zagen net een regenboog.

Een 8 voor sfeer en gezelligheid.

Nog een trapje hoger: naar Glacier Point

Op een uurtje rijden van de vallei ligt Glacier Point. Heb je niet veel tijd of behoud je graag het overzicht, dan zie je hier in een oogopslag de vallei, watervallen en de gigantische rots Half Dome.
Highway 41, neem Glacier Point Road aan Chinquapin

Een prachtig zicht over Yosemite Valley (Californië) van op Glacier Point: je ziet enkele watervallen en de gigantische rots Half Dome recht voor je.

Zo hoog lijken zelfs de watervallen miezeriger dan Manneken Pis.

Death Valley: tof, zo’n hete föhn op je gezicht

Ben je tussen mei en oktober in Californië en wil je van Yosemite naar Death Valley, dan heb je geluk en kan je de Tioga Pass nemen. Buiten het seizoen is de kans groot dat de bergpas bedekt is onder een massa sneeuw. Wij blij, want naar het schijnt is de Tioga pass een van de mooiste wegen van Californië. Naar het schijnt, want de hele weg bleef gehuld in een dikke mistlaag. Er zullen vast mooie vista’s zijn, wij hebben ze niet gezien.

Van Lee Vining rij je via Bishop naar Lone Pine. Er is niet meer dan schitterende uitzichten over de Sierra Nevada. The road ahead is empty.

Route 395, van Yosemite naar Death Valley in Californië (Verenigde Staten).

Route 395, van Yosemite naar Death Valley.

Rij je Death Valley binnen, dan staan er je eerst heel wat haarspeldbochten te wachten. Rondom je heen is er niets te zien dan zand, duinen, en bergen in de verte.

Sporen van kleine reptielen in het zand van de woestijn in Death Valley (Californië, Verenigde Staten).

Zandlopers.

Kijk hoe de zon opkomt over de woestijn. Zoek sporen in het zand. Wen aan het gevoel van een gigantische hete föhn op 5 centimeter van je lijf. Rij naar Badwater, een witte uitgestrekte vlakte.

De uitgestrekte zandvlakte van Badwater in Death Valley (Californië). Witte wolken tegen een blauwe hemel en ergens in de verte twee kleine mensjes.

Knuffelrockmomentje.

Sla Artist’s Drive in, met z’n verschillende kleurschakeringen. Staar naar de golvende hellingen van Zabriskie Point.

De grillige en tegelijkertijd sierlijke vormen van Zabriskie Point in Death Valley (Californië).

Grillig en sierlijk Zabriskie Point.

En steek daarna bij Pahrump de grens met Nevada over om je road trip voort te zetten richting Las Vegas, of rij naar het meer gemoedelijke en charmante San Francisco.

Een helm met de Amerikaanse stars and stripes hangt aan het stuur van een motor bij een benzinestation in Pahrump in Nevada (Verenigde Staten).

Livin’ the American dream!

5 Comments

  1. Pingback: Las Vegas: meer dan casino’s en gettin’ wasted - Petits Belges

  2. Pingback: Big Sur, for sure - Petits Belges

  3. Pingback: San Francisco: beats, bikes, bodies, beaches - Petits Belges

  4. Pingback: Samen alleen zijn in the middle of nowhere - Petits Belges

  5. Pingback: Eyes on the road dear: altijd onderweg - Petits Belges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *