Onderweg
Leave a comment

Rondreis door Thailand

We zijn 17 dagen in Thailand geweest en hebben er tijdens onze rondreis 4 fantastische plaatsen leren kennen:

  • Bangkok, de hoofdstad (5 nachten)
  • Sukhothai, een prachtige historisch site (2 nachten)
  • Chiang Mai, ‘de hoofdstad van het noorden’ (5 nachten)
  • Koh Yao Noi, een klein eiland (4 nachten)
Op deze kaart zie je onze rondreis door Thailand: van Bangkok naar Sukhothai, Chiang Mai en Koh Yao Noi.

Onze rondreis door Thailand

Vervoer binnen Thailand

Onze reis door Thailand heeft onze ecologische voetafdruk flink naar de haaien geholpen. Normaal reizen we rond met de auto (Belgen die we zijn), omdat het je de meeste vrijheid geeft. Maar zelf rijden in Thailand leek niet echt aangeraden en we wilden niet te veel tijd verliezen met lange bus- of treinritten. Wat blijft nog over: het vliegtuig.

Binnenlandse vluchten in Thailand zijn goedkoop, veilig en een snelle manier om op korte tijd in verschillende uithoeken van Thailand te geraken. (En zo konden we ook meteen de enorm charmante luchthaven van Sukhothai eens bewonderen. Serieus, Google die luchthaven. Ze lijkt meer op een Club Med, echt een ervaring op zich.)

Wij hebben gevlogen met:

  • Amsterdam – Bangkok: Eva Airways
  • Bangkok – Sukhothai: Bangkok Airways
  • Chiang Mai – Phuket: AirAsia
  • Phuket – Bangkok: Bangkok Airways

Van Phuket hebben we alleen de luchthaven gezien, en afgaande op het volk daar was dat maar goed ook. Om van Phuket naar Koh Yao Noi te geraken, hebben wij de speedboot genomen. Je zit er tussen Thai die op het vasteland net een gigantische hoeveelheid inkopen zijn gaan doen. Onderweg trok de hemel dicht en leerden we hoeveel schuilplaats tegen de regen er is op een speedboot (geen).

Vervoer binnen de steden

Nu ja, steden. Chiang Mai is in vergelijking met Bangkok klein, Sukhothai is al meer een dorp en het eilandje Koh Yao Noi is helemaal ‘op den buiten’.

Wij hebben alles te voet of met de fiets gedaan, met hier en daar eens een tuktuk of taxi. Zeker in Sukhothai is de fiets perfect om heel het nationale park te kunnen bezoeken. Ook op Koh Yao Noi is fietsen gemakkelijk, als je een paar heuvels ziet zitten.

Over Bangkok, Sukhothai, en Chiang Mai lees je binnenkort meer op Petits Belges. Over Koh Yao Noi en 2 aanraders in Chiang Mai hebben we al wel geschreven: koken bij A lot of Thai en een dagje voor je eigen olifant zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *