Onderweg
Leave a comment

Rondreis door Cuba

Onze rondreis door Cuba duurde net geen 3 weken. We nemen graag onze tijd voor alle verschillende plaatsen die we bezoeken, en raden je dat ook zeker aan. Probeer niet het hele eiland in 3 weken te proppen.

Tijdens onze reis hebben we het westen en het centrum van het land gezien:

  • Havana (7 nachten)
  • Viñales (3 nachten)
  • Cienfuegos (2 nachten)
  • Trinidad (5 nachten)
  • Santa Clara (1 nacht)

Naar Havana vlogen we met Air France, vanuit Parijs.

Op deze kaart zie je onze rondreis door Cuba: van Havana naar Viñales, Cienfuegos, Trinidad en Santa Clara.

Onze rondreis door Cuba

Vervoer binnen Cuba

De ochtend van ons vertrek naar Viñales hebben we onze huurauto opgepikt bij Rex. Laat je niet afschrikken door zelf rijden in Cuba, het is best gemakkelijk. De grootste uitdaging is vertrekken in Havana en de Autopista Este-Oeste (A4) richting Viñales vinden, of de Autopista Nacional (A1) richting het centrum van het land. Op dat moment komt een woordje Spaans spreken handig van pas.

Wij huren nooit een gps en doen alles met een goede wegenkaart. Dat maakt het leuker en zo kom je misschien nog op plekken waar je anders nooit naartoe zou rijden.

Die keuze heb je in Cuba niet, want een gps werkt er toch niet. Er zijn echter niet veel wegen, kleine kans dus om verkeerd te rijden. De eigenaar van je casa zal je perfect vertellen hoe je moet rijden, en anders vraag je het gewoon aan een vriendelijke Cubaan.

Een laatste tip is om de gaten in het wegdek en de occasionele koe op de baan te ontwijken. Files kom je niet tegen in Cuba, daarvoor is er te weinig verkeer op de baan.

Vervoer binnen de steden

Dat is simpel: doe alles te voet. In Viñales, Cienfuegos, Trinidad en Santa Clara geraak je te voet bijna eender waar. Wil je in Cienfuegos of Trinidad naar het strand, of wil je in Santa Clara naar het Che Guevara-monument (en dat wil je sowieso), dan komt je huurauto van pas. Maar je vindt ook altijd wel een taxi. Hou in Havana gewoon eender welke prachtige oldtimer tegen. De meeste Cubanen klussen bij als taxichauffeur.

Over Havana, ViñalesTrinidad en de charmante eigenaardigheden van de Cubanen lees je al meer op Petits Belges. Heb je een vraag of wil je meer weten over Cienfuegos of Santa Clara, laat ons dan zeker iets weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *