Over Petits Belges

Jolijn in de sneeuw en Jesse bij een classic car in Trinidad (Cuba).Jolijn is het best te vergelijken met Scandinavië: weldoordacht en efficiënt. Wie bij Scandinaviërs aan kille mensen denkt, heeft ze nog nooit tijdens de middernachtszon gezien. Van ons beiden is Jolijn de stem van de rede.

Een schril contrast met Jesse, die eerder met Cuba te vergelijken is. De esthetiek komt altijd op de eerste plaats. Dat de functionaliteit daarbij wel eens op het achterplan raakt, is bijzaak. Leven met passie, in zijn geval passie voor beeld.

De combinatie van het zakelijke noorden en het warme zuiden is niets anders dan het typisch Belgische compromis. Soms botst het, soms kraakt het, maar boeien doet het altijd.

Je vindt Petits Belges op Facebook en Instagram, waar we onze favoriete reisfoto’s delen. Wil je ons beter leren kennen, lees dan ook het interview met Uitgeverij Luster.

 

Jolijn Mathijssen en Jesse Willems vormen samen Petits Belges. Jolijn is accountmanager, Jesse is fotograaf. Ze wonen samen in Borgerhout.

1 Comment

  1. Pingback: Hoe deze 2 tegenpolen een reis voorbereiden - Petits Belges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *