Natuur
comment 1

Koh Yao Noi ahoy!

Koh Yao Noi, ‘klein lang eiland’, heeft z’n naam niet gestolen. In het midden van de baai van Phang Nga, tussen Phuket en Krabi, vind je een plaatsje dat de laatste decennia waarschijnlijk niet veel is veranderd en nog helemaal ‘echt’ aanvoelt. Zo echt dat we ons afvragen of we dit wel met onze miljoenen lezers mogen delen.

Om er te geraken, vlogen we van Chiang Mai naar Phuket. Van Phuket zagen we enkel de luchthaven. Meer hoefde niet. Van Phuket gingen we met de speedboot naar Koh Yao Noi, zittend tussen Thai die op het vasteland net een gigantische hoeveelheid inkopen hadden gedaan. Onderweg trok de hemel dicht en leerden we al snel hoeveel schuilplaats tegen de regen er is op een speedboot (geen).

Een verlaten scheepswerf op het eiland Koh Yao Noi (Thailand).

Koh Yao Noi heeft verlaten scheepswerven in plaats van hippe strandbarretjes en fancy restaurants.

Fietsen, wandelen, zwemmen, lezen

Koh Yao Noi verken je best met de fiets. Je rijdt langs rijstvelden, rubberplantages en palmbomen. Wandel richting het water en zie hoe vissers hun boten herstellen. Neem een duik in de zee, of schommel op het strand. Lees een boek onder een palmboom. Ga een dagje mee de zee op met een van de 3500 eilandbewoners.

De boeg van een boot in de buurt van Koh Yao Noi (Thailand).

Een zicht dat we wel gewoon kunnen worden.

Een boottocht naar de kleine stranden en baaien in de buurt is een leuke manier om een luie namiddag af te wisselen met een ietsie minder luie namiddag. We hebben even gesnorkeld maar zagen niet veel moois. Het weer was die dag niet super en de zee troebel. Dat, of het lag aan het feit dat we vlak voor de boottocht van een aftandse brommer zijn gevlogen en plots allebei in een gracht aan de kant van de weg lagen.

Dobberen in het water voor het eiland Koh Yao Noi (Thailand), met zicht op de kalkstenen rotsen in de verte.

Zo ziet de écht luie namiddag eruit.

In een hutje tussen de gekko’s en neushoornvogels

Er zijn op Koh Yao Noi vast ook wel resorts – we hebben toch iets gezien dat daar op leek, omringd door dikke muren – maar wij hadden het prima bij Pramot. Pramot is de enige politieagent van het eiland, en heeft zo waarschijnlijk een van de meest relaxte jobs ter wereld. Z’n vrouw en hij baten Tabeak Viewpoint uit, een aantal eenvoudig hutjes hoog op een heuvel (de evacuatiebordjes bij tsunamigevaar wijzen je wel de weg). Het zicht op de oceaan en de kalkstenen rotsen is prachtig.

Een Thaise man is een kleine boot aan het herstellen op het eiland Koh Yao Noi (Thailand).

Schepen herstellen, het lijkt ons een never ending job op het kleine eiland.

Ons hutje had geen warm water en de halfopen badkamer maakt dat eender welk nieuwsgierig beest kan binnendringen (waardoor we ons ’s nachts allebei wel kapot schrokken door de gekko die plots luid begon te roepen naast onze oren) maar dat paste er helemaal bij. Net zoals het koppeltje neushoornvogels dat we van op ons balkon konden bewonderen in de bomen.

Zeggen wilde feestjes bij volle maan je helemaal niets, en wil je gewoon een paar dagen tot rust komen op een mooi eiland met erg vriendelijke mensen, dan raden wij je Koh Yao Noi absoluut aan. Mocht je je toch thuis voelen tussen de ping pong shows van Phuket, wat doe je dan eigenlijk op deze blog?

1 Comment

  1. Pingback: Eyes on the road dear: altijd onderweg - Petits Belges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *